Werkbezoek+Unesco%2Dadviseur+aan+plangebied+A8%2DA9
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Werkbezoek Unesco-adviseur aan plangebied A8-A9

Provincie Noord-Holland bereidt een werkbezoek voor van Icomos aan het plangebied voor de nieuwe verebindingsweg tussen de A8 en A9.

Icomos is het adviesorgaan van de Unesco, dat cultureel Werelderfgoed beschermt. Er bestaat zorg over aantasting van de de Stelling van de Amsterdam wanneer er een nieuw tracé wordt aangelegd tussen de twee snelwegen.

Momenteel liggen er drie verschillende varianten voor: de zogeheten Nul-plus over de bestaande provinciale weg door Krommenie, de Heemskerk-variant dwars door de agrarische polder tussen Assendelft en Heemskerk en de nog iets zuidelijker gelegen Golfbaanvariant.

Negatief effect

'Die laatste twee hebben een negatief effect op de monumentale verdedigingslinie,' stelt bestuurder Gerland Glijns van de LTO Noord-afdeling Noordzeekanaalgebied. De landbouworganisatie ziet het liefst dat voor de eerste variant wordt gekozen of dat de weg wordt afgeblazen, zodat het open landschap niet hoeft te worden doorsneden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  16° / 12°
  15 %
 • Vrijdag
  15° / 9°
  20 %
 • Zaterdag
  14° / 9°
  10 %
Meer weer