%27Geef+nieuwe+trac%C3%A9variant+A8%2DA9+een+kans%27
Nieuws
© Bert Hartman

'Geef nieuwe tracévariant A8-A9 een kans'

LTO Noord Noord-Holland pleit er in een brief aan verkeersgedeputeerde Elisabeth Post voor om een recent geopperde variant voor een verbinding tussen de A8 en A9 alsnog mee te nemen in de overwegingen.

Het nieuwe tracé - dat in de wandelgangen de naam 7 Plus draagt - is op eigen initiatief uitgetekend en doorgerekend door het ingenieursbureau Witteveen en Bos. Eind vorige week wees GS een extra tunnelvariant af voor nader onderzoek omdat dit teveel tijd en geld zou kosten. 'Zorgvuldigheid gaat naar onze mening in dit proces boven snelheid,' stelt LTO Noord.

'Indien blijkt dat Variant 7 inderdaad kan rekenen op een groot draagvlak bij de betrokken gebiedspartijen kan het nemen van extra tijd voor het aanvullend onderzoek naar deze variant in het verdere verloop van het proces dubbel en dwars worden terugverdiend,' schrijft de organisatie aan de provinciebestuurder. 'Zeker als deze variant uiteindelijk leidt tot geen of kortere bezwarenprocedures.'

Nul-plus

LTO Noord blijft voorstander van de Nul-plus-variant door Krommenie, omdat die het open landschap tussen Assendelft en Heemskerk het minst doorsnijdt. De 7 Plus zou een goed alternatief kunnen zijn.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  23° / 8°
  10 %
 • Maandag
  27° / 12°
  10 %
 • Dinsdag
  24° / 12°
  0 %
Meer weer