Danish+Crown+verkoopt+online+in+China
Nieuws
© Shutterstock

Danish Crown verkoopt online in China

Het Deense varkensvleesconcern Danish Crown wil Chinese klanten rechtstreeks online bedienen. Ze is daarvoor een samenwerking aangegaan met Tmall, een dochteronderneming van het Chinese internetplatform Alibaba.

Danish Crown-directeur Jais Valeur heeft hoge verwachtingen van de samenwerking. Er is geen land waar zoveel consumenten hun levensmiddelen bestellen via het internet als in China, zegt hij daarover. Door de samenwerking kan Danish Crown haar producten rechtstreeks in China aanbieden.

Vraag naar kwaliteit

Afgelopen week was er op Tmall een driedaagse online marketingcampagne voor Deense levensmiddelen en producten van Danish Crown. David Lloyd van Tmall geeft aan dat Chinese consumenten vragen om kwaliteitsproducten en veel waarde hechten aan een hoge productiestandaard.

Het productenpalet voor Tmall wordt nu verpakt en verzendklaar gemaakt in de Deense vestiging van Danish Crown in Ringsted. Vanaf voorjaar 2019 gebeurt dat vanuit Pinghu (vlakbij Shanghai), waar nieuwbouw van Danish Crown in volle gang is.

Danish Crown exporteert naar China sinds 1998. Afgelopen jaar lag het handelsvolume op 260.000 ton, goed voor een waarde van 600 miljoen euro, aldus het Deense slachtbedrijf.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  28° / 12°
  10 %
 • Woensdag
  23° / 12°
  20 %
 • Donderdag
  16° / 11°
  50 %
Meer weer