Dochters Persuader blijven langst lopen bij CRV

Delta Persuader is bij CRV de zwartbonte stier met het beste aanhoudingspercentage. Maar liefst 41 procent van zijn dochters is 72 maanden in productie geweest.

Dochters+Persuader+blijven+langst+lopen+bij+CRV
© Koen van Wijk

Dat blijkt uit de lijst met aanhoudingscijfers die CRV heeft gepubliceerd. Belangrijke voorwaarde om zo hoog te eindigen, is dat de stier al wat ouder is, zodat de dochters ook die leeftijd kunnen bereiken. Dat maakt een dergelijke stier vaak niet meer interessant voor de fokkerij.

Actuele stieren komen niet zo snel hoog, omdat de oudste dochters vaak nog te jong zijn.

Shottle-telg Delta Mica staat op de tweede plaats. Deze stier heeft een verwachte levensduur van 648 dagen, maar heeft het nooit tot fokstier geschopt. Bij roodbont scoort Heihoeve Arnold met 32 procent aanhouding na 72 maanden het best.

Een woordvoerder van CRV benadrukt dat de fokwaarde voor levensduur veel meer zegt over de duurzaamheidsvererving, omdat daar ook correcties in zijn meegenomen voor bedrijven en moederdieren. Ook zijn deze cijfers eerder bekend. Toch is er vanuit de praktijk ook vraag naar deze aanhoudingscijfers.

Ook lijst NVO

De Nederlandse Veeverbeteringsorganisatie (NVO) publiceert eveneens een lijst met aanhoudingscijfers van stieren van aangesloten leden. Hier staan overigens de CRV-stieren niet vermeld.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 11°
  20 %
 • Maandag
  20° / 11°
  45 %
 • Dinsdag
  23° / 11°
  20 %
Meer weer