OCAP+levert+weer+volledig+CO2+aan+glastuinbouw
Nieuws
© Koen van Wijk

OCAP levert weer volledig CO2 aan glastuinbouw

OCAP heeft maandag de glastuinbouw weer volledig CO2 kunnen leveren. Dat meldt het bedrijf.

Het herstel is vlotter verlopen dan gedacht, zegt woordvoerder Robert Jan Pabon van OCAP. De verwachting was dat de Shell-bron in Pernis begin deze week nog maar mondjesmaat zou kunnen aanleveren. 'De levering van CO2 is nog niet op het oude niveau, maar er is voldoende om de glastuinbouw weer te kunnen voorzien', aldus Pabon.

Brand in raffinaderij

Sinds de brand op het raffinageterrein van Shell in Pernis eind juli lag de CO2-levering van OCAP aan de glastuinbouw vanuit deze bron stil. OCAP bood alleen nog vanuit de bioraffinaderij van Alco Energy in De Europoort aan, wat ongeveer een derde van de normale aanvoer was.

OCAP is beheerder van het CO2-netwerk naar glastuinbouwgebieden. Het bedrijf levert op jaarbasis ruim 400 kiloton CO2 aan zo'n 580 glastuinbouwbedrijven in het Westland, het Oostland en de Zuidplas.

Noodklok

Vorige week luidde LTO Glaskracht Nederland naar aanleiding van het wegvallen van de CO2-aanvoer de noodklok. Tuinders moesten extra kosten maken om hun WKK's te laten draaien en hebben eveneens productieverlies geleden. Ook zijn er kamervragen gesteld over het incident.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  20 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 10°
  20 %
Meer weer