Zonnepark+van+38+hectare+in+Emmen
Nieuws
© Ivarem

Zonnepark van 38 hectare in Emmen

Er komt definitief een zonnepark langs de weg van Emmen naar Klazienaveen. De aanvraag van de SDE+-subsidie voor het 38 hectare grote park is gehonoreerd. Initiatiefnemer voor het park is energiebedrijf GroenLeven in Heerenveen.

De aanleg van het park Oranjepoort start in het voorjaar van 2018 en naar verwachting is het zonnepark eind volgend jaar operationeel. Oranjepoort wordt gecombineerd met een productiebedrijf voor waterstof. Daarnaast komt er een tankstation voor trucks op groen aardgas op het bedrijvenpark A37.

Energiebedrijf GroenLeven gaat verder op een Fieldlab experimenteren met de opslag van zonnestroom in grote accu's. Het gaat om twee reuzenaccu's met ieder een vermogen van 1 megawatt.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  20° / 15°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
Meer weer