12 procent Duitse melk is gentechvrij

In 2016 hebben 22 Duitse zuivelondernemingen circa 3,6 miljard kilo gentechvrije melk opgehaald bij hun melkveehouders, dat is ongeveer 12 procent van de totale Duitse aanvoer.

12+procent+Duitse+melk+is+gentechvrij
© Twan Wiermans

Dat blijkt uit onderzoek van het agrarisch marktonderzoeksbureau AMI in Bonn.
Volgens AMI is dit ruim de helft meer dan in 2015. Dit jaar stijgt die hoeveelheid verder, want veel zuivelondernemingen zijn begin dit jaar helemaal overgeschakeld op ggo-vrije boerderijmelk en dienovereenkomstige zuivelproducten.

Ggo-vrij

Inmiddels zouden ruim veertig zuivelondernemingen totaal zijn overgeschakeld op ggo-vrije melk, waarvoor ze hun veehouders een toeslag geven. AMI denkt dat het intussen om 30 procent van de Duitse aanvoer van boerderijmelk gaat.

Consumptiemelk

Achtergrond van deze sterk stijgende aanvoer zijn de eisen op dit terrein van de Duitse supermarktketens. Die willen consumptiemelk en andere zuivelproducten in hun schappen zien, die zonder inzet van gentechnisch veranderde organismen zijn geproduceerd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 11°
  20 %
 • Maandag
  20° / 11°
  45 %
 • Dinsdag
  23° / 11°
  20 %
Meer weer