Succesvolle open dag Proeftuin Randwijk

De open dag op Proeftuin Randwijk was donderdag goed voor naar schatting 450 bezoekers. De organisatie spreekt over een leerzame en succesvolle dag.

Succesvolle+open+dag+Proeftuin+Randwijk
© Proeftuin Randwijk

De organisatie van de open dag was in handen van Fruitconsult, de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO), de Centrale Adviesdienst Fruitteelt (CAF) en Wageningen University & Research (WUR).

Voorafgaand aan de open dag had Proeftuin Randwijk haar sponsoren uitgenodigd voor een speciale bijeenkomst. De bijeenkomst stond in het teken van het onderzoek dat plaatsvindt op de proeftuin.

Marianne Groot, teamleider van WUR in Randwijk, heeft de sponsoren geïnformeerd over het onderzoek op de proeftuin. Zij noemde onder andere rassenonderzoek, emissiebeperkende spuittechnieken, project Fruit 4.0, suzuki-fruitvlieg, sleuventeelt met appelras Junami en de gotenteelt van laanbomen.

Effectief innoveren

Aansluitend gaf algemeen directeur Ernst van den Ende van de Plant Sciences Group van WUR een inleiding over hoe een kleine sector effectief kan innoveren. Kern van zijn betoog was dat de land- en tuinbouwsectoren in de toekomst meer en beter moeten produceren met een lagere input.

Om dit te kunnen realiseren is onderzoek naar nieuwe ontwikkelingen van groot belang, zoals natuurinclusieve teelt, mengteelten en precisieteelt. Om ook in kleine sectoren van nieuwe ontwikkelingen te kunnen profiteren, is volgens Van den Ende het organiseren van het collectief cruciaal.

Hoofdsponsor

Om 15 uur werd de open dag geopend waarbij voorzitter Siep Koning van de stuurgroep Proeftuin Randwijk bekendmaakte dat de proeftuin voor de komende drie jaar vier lokale Rabobanken aan zich verbonden heeft als hoofdsponsor voor de open dagen.

Het programma van de open dag bestond uit een combinatie van vijf rondleidingen, demonstraties en een bedrijvenmarkt met 45 standhouders.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer