'Organisatie NVWA moet veranderen'

In de organisatie van de NVWA zal iets moeten veranderen om dit soort crisissen het hoofd te kunnen bieden', zegt Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber van de ChristenUnie. Zij bezocht donderdag samen met collega's van het CDA, VVD en SGP het pluimveebdrijf van de familie Bouw in Barneveld om te praten over de situatie.

Pluimveehouders zitten in onzekerheid, zegt Faber. 'De NVWA doet beloftes en komt deze niet na. De NVWA laat ook soms niks van zich horen. Dat is voor pluimveehouders erg vervelend. De communicatie van de NVWA is erg slecht.'

'Op basis van de verhalen die ik vandaag gehoord heb is de NVWA tekort geschoten. Ik heb niemand horen zeggen dat de NVWA het goed gedaan heeft, ik heb van de pluimveehouders alleen maar klachten gehoord', aldus Faber.

Debat

De ChristenUnie wil het kabinet terugroepen van het zomerreces. 'Voordat het reces is afgelopen moeten we hier een debat over voeren, want daarvoor is de zaak te ernstig' vindt Faber. Ik heb heel veel vragen voor de staatssecretaris. Ik moet de antwoorden nog afwachten maar ik kan me goed voorstellen dat we hier volgende week met de landbouwwoordvoerders en de staatssecretaris over spreken.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  23° / 9°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 14°
  70 %
 • Woensdag
  18° / 12°
  50 %
Meer weer