Cebis Mobile voor Lexion 700/600 maaidorsers

Claas presenteert een nieuwe Cebis Mobile met touchdisplay voor alle Lexion 700/600-modellen maaidorsers. Op het kleurenscherm is met een druk op de knop de beschikbare hulpsystemen op te roepen.

Cebis+Mobile+voor+Lexion+700%2F600+maaidorsers
© Eigen Foto

Het 12-inch scherm met hoge resolutie en touchscreenbediening vergemakkelijkt de controle van de maaidorser en geeft een duidelijk overzicht van de data. Met behulp van een silhouet van de maaidorser toont het systeem continu de belangrijkste instelwaarden, zoals rotor- en ventilatorsnelheid, graanvochtigheid en de vulling van de graantank.

De bestuurder van de maaidorser krijgt op het scherm continu inzicht in de graankwaliteit en kan op basis daarvan de instellingen aanpassen voor verdere optimalisatie. Bovendien kan de bestuurder op het scherm met schuifrelaars kiezen voor een optimale balans tussen schoonheid van het graan, strokwaliteit en doorvoer.

Cockpit

In het onderste deel van het scherm is de cockpit geïntegreerd. Hier wordt ander andere de instellingen van de cruise pilot weergegeven. De eveneens geïntegreerde Comos Automatic omvat alle rijhulpsystemen voor een optimale prestatie van de machine: Auto Separation (graanscheiding), Car Cleaning (reiniging) en Auto Slope (ventilatorsnelheid op hellingen).

Ook de Cemos Dialog machinecontrole is in de Cebis Bobile geïntegreerd. Deze functie is altijd op de achtergrond actief en controleert voortdurend alle werkprocessen, data-analyses en waarschuwt de bestuurder wanneer het potentieel van de machine niet volledig wordt benut.

De nieuwe Cebis Mobile komt voor het oogstseizoen 2018 voor alle Lexion 700/600-modellen beschikbaar.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer