Claas bouwt in Harsewinkel nieuw testcentrum

Voor het vergroten van de test- en onderzoekscapaciteit voor nieuwe agrarische machines bouwt Claas in het Duitse Harsewinkel een nieuw gebouw. Tot de voltooiing in het najaar van 2018 investeert Claas hierin meer dan 15 miljoen euro.

Claas+bouwt+in+Harsewinkel+nieuw+testcentrum
© Claas

'Dankzij het nieuwe testcentrum worden de testlaboratoria op de standplaats Harsewinkel samengevoegd. Tegelijk vergroten we de testcapaciteit van machines die onafhankelijk van het oogstseizoen zijn', zegt Oliver Westphal van Claas.

Een breed scala aan oogstomstandigheden, die wereldwijd bij de oogst in het veld kunnen voorkomen, zijn in de testcentrum te simuleren en vaak te herhalen. Deze simulaties helpen de ingenieurs om de prestaties en betrouwbaarheid van de machines in het begin van het ontwikkelproces te evalueren.

Regelgeving

In het nieuwe testcentrum kunnen onderdelen van maaidorsers, hakselaars en trekkers worden getest. 'We testen alleen functies en duurzaamheid van onderdelen van machines. Deze worden steeds complexer en moeten tegelijk aan steeds meer regelgeving voldoen', zegt Westphal. 'We testen hier niet de gewasstromen in de machines. Daar hebben we andere testinrichtingen voor.'

Het nieuwe testcentrum zal aan de nieuwste technische eisen voldoen. 'In plaats van dieselmotoren maken we voor de aandrijving van componenten gebruik van 300 kilowatt elektrische motoren', legt Ulrich Elfers uit.

Warmteterugwinning

Ook energietechnisch voldoet het nieuwe testcentrum aan de laatste normen. Door warmteterugwinning uit de testapparatuur is geen conventioneel verwarmingssysteem nodig. In de zomer vindt de koeling plaats via een warmtewisselaar in de vloerverwarming.

Het gebouw krijgt een totale oppervlakte van ongeveer 8.000 vierkante meter, waarvan de helft voor montage, laboratorium en controles beschikbaar komt. Daaraan grenzend bevinden zicht ruimtes voor ruim tweehonderd arbeidsplaatsen voor ingenieurs en ontwikkelaars.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer