Total en Claas verlengen samenwerking

Smeermiddelenproducent Total en landbouwmachinefabrikant Claas hebben hun samenwerking vernieuwd en met vijf jaar uitgebreid tot en met 2021.

Total+en+Claas+verlengen+samenwerking
© Hendrik Begeman

De twee bedrijven werken sinds 2005 samen. Vanaf dat moment levert Total een compleet assortiment smeermiddelen aan Claas. De samenwerking is in de loop der jaren gegroeid en omvat het nu ook de distributie van First-Fill smeermiddelen.

Vijf jaar na ondertekening van het eerste contract was de omzet van Total binnen Claas met 60 procent gestegen. Claas, een familiebedrijf opgericht in 1913, heeft in 2015 een omzet van 3,83 miljard euro gerealiseerd.

Claas gebruikt de smeermiddelen van Total nu in 35 landen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Azië/Stille Oceaan en Afrika. Het bedrijf zal de smeermiddelen vanaf dit jaar ook inzetten in tien nieuwe markten in met name in Centraal-Azië en Oost-Europa.

High-tech producten

Total en Claas zijn vastberaden om de samenwerking voort te zetten en verder te ontwikkelen. Beide partijen streven naar high-tech producten die geschikt zijn voor toekomstige modellen landbouwmachines.

Agrishift XE is daar een voorbeeld van. Het is de enige olie die is goedgekeurd voor Xerion-transmissies.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer