Meer Fendt trekkers met flatface hydrauliekkoppeling

De flatfacekoppeling voor hydraulische slangen op de 1000 Vario, levert de trekkerfabrikant nu ook op de trekkers uit de 800 en 900 Vario serie. Fendt rekent ten opzichte van conventionele koppelingen geen meerprijs.

Meer+Fendt+trekkers+met+flatface+hydrauliekkoppeling
© Eigen Foto

In 2013 kreeg Fendt voor de flatfacekoppeling - een milieuvriendelijk, energiezuinige en comfortabele hydraulisch systeem - van de Duitse Agricultural Society een zilveren medaille. Tot nu toe was deze alleen beschikbaar voor de Fendt Vario 1000.

Bij een flatfacekoppeling is het mogelijk om onder volle druk de hydrauliekslangen aan te koppelen terwijl olieverlies zo goed als niet bestaat. Er treedt geen drukverlies op en dat bespaart brandstof. Daarnaast zijn beter schoon te maken dan gangbare hydrauliekkoppelingen en dat zorgt voor minder vuil in het hydraulisch circuit.

Ventielenblok

De flatfacekoppeling van Fendt kan 140 tot 170 liter olie per minuut leveren. Het is mogelijk om in een ventielenblok gangbare en flatfacekoppelingen te monteren, ook van verschillende maten. Gebruikers hoeven zo niet van de ene op de andere dag over te stappen naar het nieuwe systeem, maar kunnen dit geleidelijk laten verlopen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
Meer weer