Flevolandse loonwerker wil meer zicht op bodem

In provincie Flevoland komt binnen project 'Zicht op de Bodemstructuur' een pilot gericht op loonwerkers en akkerbouwers. Samen willen ze meer inzicht krijgen in de bodemstructuur.

Flevolandse+loonwerker+wil+meer+zicht+op+bodem
© Nieuwe Oogst

In provincie Flevoland beoordelen boeren samen met hun buurman en een bodemdeskundige de bodemkwaliteit van hun eigen grond. Dit doen ze door profielkuilen te graven en te beoordelen.

Onderkend wordt dat loonwerkers, in samenspraak met de agrariërs, een belangrijke rol hebben in het goed omgaan met de Flevolandse bodem. In de pilot is er aandacht voor ondergrondverdichting en bodemstructuur.

Dialoog aangaan

Doel is om loonwerkers en hun klanten te voorzien van kennis en met elkaar de dialoog aan te gaan over het spanningsveld tussen goede bodemstructuur en inzet van machines. De pilot is tot stand gekomen in samenwerking met het Flevolands Agrarisch Collectief (FAC) en CLM.

De pilot sluit goed aan bij de landelijke lijn waarin Cumela Nederland vergroting van bewustwording en kennis over bodem als één van de belangrijke thema's voor de cumelasector voor de komende jaren ziet. De bodem is namelijk de basis onder veel bedrijfsactiviteiten van Cumela-bedrijven.

Kennis en kunde

'Als sector voelen we ons verantwoordelijk voor het goed achterlaten van de bodem zodat ook volgende generaties van de bodem kunnen genieten', aldus Cumela. De branchevereniging investeert daarom in kennis en kunde bij haar leden, zodat zij zich blijven ontwikkelen als bodemspecialisten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 14°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
Meer weer