Trekkerverkoop blijft op laag pitje

De trekkerverkoop in Nederland blijft op een laag pitje. Tot en met mei zijn 1122 landbouw- en smalspoortrekkers afgeleverd. Dat zijn er dertig minder dan 2016 en dat was al een slecht verkoopjaar.

Trekkerverkoop+blijft+op+laag+pitje
© Eigen Foto

Dat blijkt uit cijfers van Fedecom. De leden van deze brancheorganisatie registreren maandelijks de verkochte aantallen trekkers in Nederland. De afzet van compacttrekkers neemt wel toe.

Op grond van mededingingswetgeving mag Fedecom pas na twaalf maanden de aantallen per merk vrijgegeven. De marktaandelen per trekkermerk komen daarom met een jaar vertraging.

Trekkermerken

Met 239 verkochte trekkers in de eerste vijf maanden van 2016 is John Deere het merk met het grootste marktaandeel. Daarna volgen New Holland (211), Fendt (189), Massey Ferguson (123) en Case-IH (116). De overige merken zitten in de eerste vijf maanden van vorig jaar (ruim) onder de honderd stuks verkochte trekkers.

De afzet van compacttrekkers ligt met 292 stuks voor op 2016, toen het ging om 266 exemplaren. De afzet van compacttrekkers ligt op het hoogste niveau sinds 2011. In dit segment verkopen Shibaura, Iseki, John Deere en New Holland de meeste exemplaren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer