Rusland+wil+sancties+tegen+EU+verlengen
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Rusland wil sancties tegen EU verlengen

De Russische regering wil de sancties tegen de Europese Unie (EU) verlengen tot eind 2018. Dat meldt de Russische premier Dmitri Medvedev.

Medvedev komt met die mededeling een dag nadat de EU besloot de economische strafmaatregelen tegen Moskou nog eens zes maanden te handhaven. Rusland neemt door de eigen maatregel sinds 2014 geen producten als fruit, groente, vis, vlees en zuivel meer af van veel westerse landen.

Die sanctie treft onder meer de Europese landbouwsector: de Russen importeerden jaarlijks voor miljarden euro's aan voedsel en zuivel uit EU-landen. De in 2014 opgelegde Russische sancties dienden als tegenmaatregel nadat de EU eerder had besloten Moskou economisch te straffen. Die strafmaatregelen werden ingesteld vanwege de omstreden Russische bemoeienis bij het conflict in het oosten van Oekraïne.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  20° / 15°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
Meer weer