Bayer akkoord met Canadezen over verkoop bio-insecticide

Bayer Crop Science heeft met het Canadese bedrijf Novozymes BioAg een meerjarige distributie-overeenkomst afgesloten voor de verkoop van het biologisch insecticide Met52 OD in Nederland.

Bayer+akkoord+met+Canadezen+over+verkoop+bio%2Dinsecticide
© Nieuwe Oogst

Met52 OD bevat een insectenpathogene schimmel dat al sinds juli 2015 is toegelaten in Nederland. Vanwege verplaatsing van de productielocatie heeft het enige tijd geduurd voordat voldoende product beschikbaar was voor Nederland. Nu gaat Bayer ervan uit het biologische middel binnen enkele weken te kunnen leveren.

Het biologische insecticide is zowel toegelaten in bedekte als onbedekte teelten. De schimmel heeft een contactwerking en kan een brede range van insecten bestrijden, waaronder witte vlieg, trips en mijten. Na opname verspreidt de schimmel zich in het insect en tast de organen aan. Het insect verzwakt en sterft na enkele dagen.

Geen residu-eisen

Met52 OD is volgens Bayer veilig voor nuttige insecten en bestuivers. Verder past het middel uitstekend in een geïntegreerd systeem eventueel in afwisseling met chemische middelen vanwege resistentiestrategie. Er zijn geen beperkingen door residu-eisen en de veiligheidstermijn is slechts 4 uur.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer