Honeysnax+lekkerste+peen+van+Peenplatform
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Honeysnax lekkerste peen van Peenplatform

Het ras Honeysnax werd tijdens de bijeenkomst van het Peenplatform in oktober beoordeeld als lekkerste peen.

De bezoekers aan het Peenplatform in de Noordoostpolder konden in een smaaktest in totaal zeven rassen beproeven en beoordelen. De geteste peen was geteeld op het demoveld van het platform bij een praktijkbedrijf in Kraggenburg.

Honeysnax is een variëteit uit het veredelingsprogramma van Nunhems, dat vermarkt wordt door Bayer Vegetable Seeds. Het peenras is van het imperatortype, met als kenmerk een specifieke smaak en textuur. Honeysnax wordt in de markt gezet als snackpeen.

Textuur en byte

In de smaaktest zijn de peenrassen naast smaak beoordeeld op textuur en byte. Zowel voor smaak als byte was de hoogste waarderingscijfer voor Honeysnax. Voor de beoordeling op textuur scoorde slechts één ras beter.

Weer

 • Zaterdag
  15° / 11°
  10 %
 • Zondag
  14° / 13°
  90 %
 • Maandag
  12° / 8°
  20 %
Meer weer