Qlip neemt Milk Competence Center over

Het zuivellaboratorium Qlip neemt DXC Milk Competence Center (MCC) over. Daarmee versterkt het bedrijf haar activiteiten op het gebied van infomatietechnologie.
Ontsluiten

Qlip+neemt+Milk+Competence+Center+over
© Robin Britstra

Qlip en MCC kennen al een jarenlange geschiedenis van intensieve samenwerking. Bijvoorbeeld rondom de uitwisseling van laboratoriumuitslagen van tankmelkmonsters en beoordelingsrapporten van melkveebedrijven via het Z-Net internet platform. Hiervan maken een groot aantal zuivelondernemingen en de daarbij aangesloten melkveehouders gebruik.

Door de overname haalt Qlip meer kennis op het gebied van informatietechnologie in huis om zelfstandig of in samenwerking met klanten en kennispartners zaken verder te ontwikkelen. Hiermee creëert Qlip naar eigen zeggen een goede aansluiting op digitale ontwikkelingen en innovaties zoals Smart Dairy Farming en on-site lab technologie.

Volgens Jan Bobbink, directeur Qlip, past de overname in de strategie van Qlip. 'Qlip is in de basis al een data bedrijf. Binnen onze strategie voor de komende jaren ligt de focus onder andere op het meer en beter benutten van big data inclusief de bijbehorende technologie om zodoende nieuwe waardevolle management informatie rondom kwaliteitsborging te ontsluiten en te ontwikkelen voor zuivelondernemingen en melkveehouders.'

De MCC medewerkers komen per 1 juli in dienst van Qlip. De ICT afdeling wordt hiermee flink uitgebreid en de verschillende kennisgebieden vullen elkaar goed aan. Voor de klanten van MCC wordt de huidige dienstverlening onveranderd voortgezet.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer