Greennest Gallery toont positieve effecten groen

SIGN heeft samen de Botanische Tuin Utrecht de Greennest Gallery ontwikkeld. Hier worden consumenten geïnformeerd over de voordelen van groene toepassingen in de leefomgeving.

Greennest+Gallery+toont+positieve+effecten+groen
© Green Fortune

In de Botanische Tuin Utrecht vinden consumenten bijvoorbeeld groene wanden voor luchtreiniging en educatie voor basisscholen. Voor restaurants zijn er groene akoestische oplossingen, groene wanden en groeisystemen voor kiemplanten, en voor kantoren worden er voorbeelden voor luchtreiniging getoond. Consumenten komen er verder speciale planten voor ontspanning, schone lucht en luchtbevochtiging tegen.

'Managers van hotels zullen vooral geïnteresseerd zijn in de groene wanden en de 'easy' groensystemen voor luchtreiniging, aquaponic systemen voor beleving en kleinschalige lokale productie van bladgroente, kruiden en vis. Architecten en landschapsarchitecten kunnen inspiratie opdoen op het gebied van integraal ontwerpen van gebouwen en hun omgeving met groen', stellen de initiatiefnemers.

Producten uit glastuinbouw

LTO Glaskracht Nederland werkt via SIGN en partners aan concepten om nieuwe doelgroepen te laten zien welke waarde de producten van de Nederlandse glastuinbouw hebben. De Greennest Gallery is een van de initiatieven. Uit onderzoek is gebleken dat planten een positieve invloed hebben op het werkklimaat en de concentratie en creativiteit van de medewerkers. Vanaf 24 juni is de Greennest Gallery geopend voor publiek.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

Meer weer