'FoodLab Peel één groot avontuur'

In het bijzijn van meer dan honderd boeren, designers en bestuurders is afgelopen week de kick-off gehouden van FoodLab Peel in de Cacaofabriek in Helmond.

%27FoodLab+Peel+%C3%A9%C3%A9n+groot+avontuur%27
© Gerben van den Broek

In dit project werken vijf koppels van boeren uit de Peel en kunstenaars een jaar lang samen aan creatieve concepten om hun producten te verwaarden.

Een belangrijk doel voor de boeren is om opnieuw in contact te komen met hun naaste omgeving en consumenten te laten ervaren waar hun voedsel vandaan komt. FoodLab Peel is een initiatief van ZLTO en het Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur.

Dutch Design Week

Tijdens de Dutch Design Week in oktober 2015 hebben ze elkaar voor het eerst ontmoet. Vervolgens hebben ze zich samen verdiept in de onderwerpen.

Volgens Marjon Krol van ZLTO leidt het project tot nieuwe inzichten in het publieke debat over de intensieve veehouderij in de Peel.

Transitie veehouderij

In FoodLab Peel staan de vraagstukken van de vijf boeren en hun bedrijven centraal. 'De nieuwe concepten leveren een belangrijke bijdrage aan de transitie van de veehouderij in deze regio voor de toekomst', geeft Krol aan.

Gerben van den Broek

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer