Minder controles waterschap door samenwerking

De directeuren van waterschap Hollandse Delta, waterschap Rivierenland en Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid tekenden deze week de samenwerkingsovereenkomst indirecte lozingen.

Minder+controles+waterschap+door+samenwerking
© Hollandse Delta


Met deze overeenkomst gaan de instanties nog nauwer samenwerken op het gebied van indirecte lozingen. Een indirecte lozing is een lozing van afvalwater op de riolering.

Dit afvalwater mengt zich met huishoudelijk afvalwater en komt bij de rioolwaterzuiveringen van de waterschappen. Hier ondergaat het afvalwater de gebruikelijke huishoudelijke afvalwaterzuiveringstappen en wordt vervolgens op oppervlaktewater wordt geloosd.

Aanspreekpunt

Onderdeel van de samenwerking is ook dat het toezicht op de lozing gebundeld wordt. De instanties kunnen voor elkaar controleren. Daarmee vermindert het aantal controles, maar wordt er per controle wel naar meer zaken gekeken.

Middels het adviesrecht hebben waterschappen al de mogelijkheid om te reageren op aanvragen voor vergunningen van een indirecte lozing. Zo'n indirecte lozing kan namelijk effect hebben op de werking van de afvalwaterzuivering.

Delen

Door deze overeenkomst gaan de organisaties ook nog meer kennis en ervaringen delen met elkaar. Zodat elkaars belang beter en sneller meegewogen kan worden in het vergunningsproces.

Met deze samenwerkingsovereenkomst lopen de instanties vooruit op de invoering van de Omgevingswet. De één-loket gedachte krijgt in deze samenwerking nog meer vorm.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer