Kersenseizoen feestelijk geopend in Cothen

Met de uitreiking van het eerste mandje kersen in de hoogstamboomgaard van FruitMasters-telers familie Vernooij in Cothen is het kersenseizoen feestelijk geopend.

Kersenseizoen+feestelijk+geopend+in+Cothen
© Fruitmasters

'De kersentijd is weer aangebroken. Onze kersentelers hebben een spannende tijd achter de rug door een aantal nachten met vorst in het voorjaar. Gelukkig kunnen ook dit jaar consumenten genieten van de Hollandse kersen', vertelt Leonard Kampschoer van veiling Fruitmasters.

Kersenteler Theo Vernooij: 'Ons bedrijf bestaat honderd jaar. Mijn opa is begonnen en nu is mijn zoon ook bij het bedrijf betrokken. We zetten ons dus al vier generaties in om mensen te laten genieten van kersen van Hollandse bodem. Het eerste kersenmandje wordt dan ook uitgereikt aan mijn vader Siem Vernooij.'

Kersenbier

Daarnaast ontvingen ook Ruud Muis, Wethouder Hans Marchal, Olivier Prakken en Wijkse stadsdichter André van Zwieten een kersenmandje. Naast de uitreiking van deze kersenmandjes, is ook speciaal kersenbier gepresenteerd.

Theo, Martine en Erik Vernooij telen naast diverse appel- en perenrassen, ongeveer 45 soorten kersen. Het fruitteeltbedrijf geniet grote bekendheid in de Kromme Rijnstreek onder meer door 'Het Kersenmuseum' en het organiseren van het jaarlijkse Kersenfestival.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  7° / 1°
  10 %
 • Zaterdag
  9° / 2°
  10 %
 • Zondag
  10° / 4°
  5 %
Meer weer