Vervolg op sectorcampagne 'Kip in Nederland'

Er is een nieuwe editie van de sectorcampage 'Kip in Nederland, we doen ons best om nog beter te worden'. De campagne is sinds vorige week online te vinden en vanaf 31 mei in Het Financiële Daglad, Trouw, AD, NRC en Volkskrant.

Vervolg+op+sectorcampagne+%27Kip+in+Nederland%27
© Twan Wiermans

'Consumenten moeten beslist even worden bijgepraat over de snelle ontwikkelingen', zegt Gert Jan Oplaat, voorzitter van de brancheorganisatie Nepluvi. In de vleeskuikenhouderij volgen vernieuwingen elkaar in hoog tempo op en dat leidt tot verbetering van milieu, dierenwelzijn en voedselveiligheid.

'Internationaal gaan we hiermee aan kop en krijgen we zelfs complimenten uit 'Brussel'. In eigen land willen we ook duidelijk maken dat 'kip' het vertrouwen van de consument meer dan waard is', geeft Oplaat aan.

Nederland voorbeeldland

In de nieuwe editie van 'Kip in Nederland, we doen ons best om nog beter te worden' staan voorbeelden van verbetering en vernieuwing centraal. Bijvoorbeeld het verminderen van het antibioticagebruik. Ten opzichte van 2009 is de afname al ruim 70 procent. De EU roemt Nederland nu zelfs als een voorbeeldland op dit punt.

'Consumenten moeten worden bijgepraat over de ontwikkelingen in de vleeskuikenhouderij'

Ander voorbeeld noemt Oplaat de omzetting van kippenmest en strooisel tot stroom en mineralen in de centrale van BMC Moerdijk. 'Groene energie dus, in plaats van een mestprobleem. Ik vind het mooi dat we in deze sector de problemen gewoon aanpakken en oplossen'.

Internationale belangstelling

Tenslotte gaat de campagne in op het fokken van nieuwe kippenrassen, die trager groeien en daarmee voldoen aan wensen uit de markt. Hiermee wordt ingespeeld op de veranderde vraag van de Nederlandse retail en consument naar diervriendelijker kippenvlees. Ook in het buitenland wordt met belangstelling naar deze ontwikkeling gekeken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  5° / 0°
  10 %
 • Zondag
  6° / 2°
  20 %
 • Maandag
  8° / 5°
  50 %
Meer weer