Ctgb+legt+twee+ontwerpbesluiten+ter+inzage
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Ctgb legt twee ontwerpbesluiten ter inzage

?Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) besluit binnenkort over toelating van twee nieuwe middelen op basis van werkzame stoffen die niet eerder in Nederland zijn toegelaten.

Het gaat om de middelen Vibrance Duo en Madex Top SC. Voordat het college besluit tot toelating, liggen de ontwerpbesluiten ter inzage tot 21 juni.

Vibrance Duo is een schimmelbestrijdingsmiddel op basis van de werkzame stoffen fludioxonil en sedaxaan. Het middel wordt aangevraagd voor zaadbehandeling in de teelt van tarwe, gerst, rogge, triticale en haver.

De werkzame stof sedaxaan is niet eerder in Nederland in een gewasbeschermingsmiddel toegelaten. Vandaar dat de zienswijzeprocedure van toepassing is.

Pitvruchten

Madex Top SC wordt aangevraagd als insectenbestrijdingsmiddel in de teelt van pitvruchten. De werkzame stof CpGV-V15 is niet eerder in Nederland in een gewasbeschermingsmiddel toegelaten. Ook voor dit middel is de zienswijzeprocedure van toepassing.

Weer

 • Dinsdag
  12° / 7°
  50 %
 • Woensdag
  12° / 10°
  70 %
 • Donderdag
  13° / 8°
  70 %
Meer weer