Valtra+wint+%27Machine+van+het+jaar%27+prijs+op+Sima
Nieuws
© Eigen Foto

Valtra wint 'Machine van het jaar' prijs op Sima

De Valtra A104 HiTech heeft op de Sima in Parijs de prijs 'Machine van het jaar' in de wacht gesleept in de categorie tot 150 pk.

Een onafhankelijke jury bestaande uit 28 Europese agrarische journalisten prees de Valtra A104 HiTech voor de doorgevoerde innovaties, technologie en de uitzonderlijke prestaties. Tijdens de Sima introduceerde Valtra de volledig nieuwe A-serie met vermogen van 75 tot en met 130 pk.

De bekroonde A104 HiTech is één van de zeven A-modellen die qua ontwerp in lijn ligt met de N- en T-series van Valtra. Met een vermogen van 100 pk en 410 Nm koppel beschikt de nieuwe viercilinder over dezelfde eigenschappen als de N- en de T-series.

'Dit is wederom een belangrijke erkenning voor Valtra en Agco. De T4- en N4-series werden al bekroond als Machine van het Jaar 2015 en 2016 en dit is een fantastisch vervolg waar we de kracht van onze 4e generatie Valtra producten laten zien', zegt marketing directeur Mikko Lehikoinen van Valtra.

Grote cabine

De nieuwe cabine is stijlvol, stil en ruim. Rijcomfort, gebruiksvriendelijkheid, ergonomie en veiligheid zijn de belangrijkste eigenschappen. De cabine is de grootste in zijn soort voor trekkers. Met 5,5 vierkante meter glasoppervlak is er uitstekend zich op het werk.

'Valtra heeft geïnvesteerd in ontwerp, betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid zodat boeren en loonwerkers met plezier met de Valtra kunnen werken. Het is een fijne rijervaring en je krijgt waar voor je geld', zegt Lehikoinen.

Door de wendbaarheid van de trekker, gecombineerd met het dakraam dat een hoge zichtbaarheid biedt is de A104 HiTech tevens een goede trekker voor een voorlader.

Agco dieselmotor

De A104 HiTech heeft een Agco Power 4.4 liter Stage 4 dieselmotor, een compleet nieuwe transmissie en nieuwe hydrauliek.

De bewezen omkeerschakeling van de Valtra HiTech wordt ondersteund door een gebruiksvriendelijke 12/12 transmissie in twee groepen. Daardoor zijn minder twee-hendel schakelingen nodig.

Zes versnellingen passen bij het typische landwerk (4 tot 12 kilometer per uur). Een super-kruipversnelling is beschikbaar (vanaf 90 meter per uur).

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  5° / 1°
  40 %
 • Vrijdag
  7° / 0°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  20 %
Meer weer