Bietentelers mogen extra fosfaatruimte gebruiken

Suiker Unie roept bietentelers op om, als dat gewenst is, zich bij RVO aan te melden voor de hogere gebruiksnormen voor stikstof en fosfaat in het kader van de equivalente maatregelen.

Bietentelers+mogen+extra+fosfaatruimte+gebruiken
© Fotografie Twan Wiermans

Het aanmelden hiervoor kan tot 1 juni. Met de equivalente maatregelen zijn opbrengst- en grondsoortafhankelijke verhogingen van gebruiksnormen mogelijk. Ook Suiker Unie heeft zich sterk gemaakt voor deze mogelijkheid om op maat te bemesten op basis van de behoefte.

In het geval van fosfaat wijst de agrarische dienst van Suiker Unie erop dat de hoogte van de extra gift afhankelijk is van de fosfaattoestand van een perceel. Op percelen met een fosfaattoestand laag geldt een verhoging van 5 kilo fosfaat per hectare bij bovengemiddelde hectareopbrengsten van meer dan 85 ton suikerbieten.

Hectrareopbrengsten

Als de fosfaattoestand neutraal is dan is de verhoging van de gift in suikerbieten 5, 10 of 15 kilo fosfaat per hectare. Daarbij horen respectievelijk hectareopbrengsten van minimaal 65, 75 en 85 ton suikerbieten.

Suiker Unie meldt dat de extra fosfaattoediening alleen mag worden ingevuld met kunstmest en dat daartoe ook Betacal wordt gerekend. Aanmelden bij RVO voor de hogere gebruiksnormen kan hier.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer