Telers kunnen zich melden voor hogere gebruiksnormen

Gewastelers die dit jaar gebruik willen maken van de equivalente maatregelen, kunnen dit melden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Telers+kunnen+zich+melden+voor+hogere+gebruiksnormen
©

Het aanmelden voor de equivalente maatregelen kan vanaf deze week via de website van RVO. De maatregelen betreffen hogere stikstofnormen en hogere fosfaatnormen bij hoge opbrengsten en aanpassing van de gebruiksnormen voor stikstof na rijenbemesting in mais. De aanmeldperiode sluit op 1 juni 2017.

Naast de equivalente maatregelen blijft het voor suikerbieten, fritesaardappelen, tarwe en gerst voor teelt op kleigronden ook mogelijk om gebruik te maken van de stikstofdifferentiatie. Deze regeling blijft in de huidige vorm bestaan. Aanmelden daarvoor kan tot en met 15 mei.

Kosten monitoring

Het aanmelden voor de equivalente maatregelen kost een ondernemer 195 euro. Het betreft kosten voor monitoring van de milieu-effecten. Het maakt voor de kosten niet uit als een ondernemer gebruik wil maken van meerdere maatregelen.

Combinaties tussen equivalente maatregelen zijn soms wel en soms niet mogelijk. RVO wil vanwege mogelijk negatieve milieu-effecten het stapelen van hogere gebruiksnormen voor één bepaald mineraal voorkomen.

Opbrengsten

Op hetzelfde perceel is het niet mogelijk om gebruik te maken van een hogere gebruiksnorm voor stikstof op basis van de hoge opbrengsten in combinatie met rijenbemesting in mais. Hetzelfde geldt ook voor de combinatie tussen de hogere gebruiksnormen vanwege de opbrengsten en de stikstofdifferentiatie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer