Buitengebied Bronckhorst als eerste veilig gekeurd

Het buitengebied van Hengelo/Vorden in de Gelderse gemeente Bronckhorst ontvangt woensdag als eerste in Nederland de eerste ster voor het Keurmerk Veilig Ondernemen Buitengebied.

Buitengebied+Bronckhorst+als+eerste+veilig+gekeurd
© Nieuwe Oogst

Het afgelopen jaar hebben de gemeente Bronckhorst, politie, brandweer, het Openbaar Ministerie, LTO, Cumela, Agrio en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) intensief samengewerkt om te komen tot een plan van aanpak voor het buitengebied Hengelo/Vorden.

Daarbij zijn onder meer bewoners en ondernemers ingezet die via WhatsApp-groepen verdachte situaties melden aan de politie, maar ook makelaars, jagers en boswachters zijn erbij betrokken.

Toets doorstaan

Het samenwerkingsverband heeft de toets door certificeringsinstantie Kiwa succesvol doorstaan. Daarmee is de certificering van buitengebied Hengelo/Vorden als allereerste in Nederland een feit. Zij ontvangen daarom de eerste ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen Buitengebied.

In steeds meer buitengebieden krijgen boerenbedrijven en tuinders te maken met criminele activiteiten, zoals diefstal van diesel en kostbare landbouwmachines en dumping van chemisch afval. Ook hennepkwekerijen en xtc-labs steken steeds vaker de kop op in een afgelegen schuur of stal, al dan niet met gedwongen medewerking van de ondernemers.

Redenen voor het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) om te starten met een Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) voor buitengebieden. Structurele samenwerking tussen publieke en private partijen in de aanpak van criminaliteit staat hierbij centraal.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
 • Vrijdag
  32° / 17°
  0 %
Meer weer