Agrarische studenten ontwerpen Emmertaxi

Studenten van Aeres Hogeschool Dronten hebben de Emmertaxi ontworpen voor het vervoeren van volle melkemmers zonder dat er iets morst.

Agrarische+studenten+ontwerpen+Emmertaxi
© Eigen Foto

De Emmertaxi is een handkar waaraan zes volle emmers kunnen hangen. De Emmertaxi draagt de naam VVST (VerVoerSysTeem) en is speciaal ontworpen voor efficiëntie en het verlichten van het werk.

Het vervoersysteem is ontworpen om melkveehouders te ontlasten bij het vervoeren van volle melkemmers, waarmee de kalveren worden gevoerd. De emmers met melk blijven gedurende het transport aan het ophangsysteem hangen.

De Emmertaxi is het product van de Student Company VVST, bestaande uit vier studenten die de opleiding Bedrijfskunde & agrifoodbusiness in Drongen volgen. In oktober is VVST van start gegaan met als doel een innovatief product te bedenken en dat vervolgens op de markt te brengen.

Marktonderzoek

Vooraf is er door de studenten een marktonderzoek gedaan. Daaruit bleek dat er genoeg interesse was om het product te ontwikkelen. Na de ontwerpperiode is de Emmertaxi een tijd op een testboerderij geweest. Toen de Emmertaxi daar voldeed aan alle eisen, is het ontwerp definitief gemaakt.

Het product is nu helemaal klaar voor de verkoop. Om de kwaliteit van de Emmertaxi te kunnen verzekeren, wordt VVST bij de productie van de Emmertaxi geholpen door een gespecialiseerd bedrijf. VVST verkoopt de Emmertaxi voor 295 euro per stuk inclusief btw en inclusief verzendkosten binnen Nederland. Bij de prijs zijn zes emmers inbegrepen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 8°
    20 %
Meer weer