Passie waarmee ze valse noten zingt is prachtig

'Ik hóóúú van jóóúú', zong deelnemer Jet luidkeels door de stal. 'Alléén van jouuu.' Mijn oren klapperden van de vele valse noten, maar de passie waarmee ze het bracht was prachtig. Stralend keek ze me aan.

Passie+waarmee+ze+valse+noten+zingt+is+prachtig
© Han Reindsen

'Mooi hè? Ik ben aan het oefenen voor de karaoke morgen. Dan zing ik dit lied voor mijn vriendje.' Het idee van het zangfestijn kwam van twee stagiaires. Bij wijze van eindopdracht organiseerden zij een feestochtend, inclusief muziekinstallatie, rookmachine en versnaperingen.

Aan inschrijvingen voor de karaoke geen gebrek: 'Ik ga Jannes zingen', zei Jos. 'Ik doe 'Oerend Hard', gilde Linda. 'En ik ken een dansje van K3', riep Wendy enthousiast. 'Zullen wij samen een lied van Guus Meeuwis zingen?' vroeg deelnemer Gea aan mij. Ik juichte: ik hou van karaoke.

De volgende dag waren de ramen van de kantine afgeplakt met landbouwplastic, draaide er een discobol aan het plafond en klonk er harde muziek. Tussendoor rinkelde de telefoon.

'Ik bel om door te geven dat Gea en Linda vannacht slecht geslapen hebben', sprak een bezorgde woonbegeleider. 'Jullie organiseren vandaag karaoke? Nu ja, ze zijn dus erg zenuwachtig. Linda was zelfs misselijk, ik kreeg haar amper de auto in.'

Tja, hoeveel de deelnemers ook van muziek en feest houden: de breuk met de dagelijkse structuur brengt de meeste in verwarring. Een aantal hadden we daarom pas 's ochtends over de karaoke verteld. Daarbij lieten we hen de keus of ze 'gewoon' buiten aan het werk wilden gaan, of dat ze in het publiek wilden plaatsnemen.

Bijna iedereen zat er nu klaar voor. Maar waar was Remon? 'In de melkput', riep Wendy. 'Hij durft niet.' Ik liep naar hem toe en trof een trillende jongen. 'Wat denk je, lijk ik op Wolter Kroes?' vroeg hij schuchter. 'Zeker lieverd, je zingt vast net zo mooi. En wat denk jij', vervolgde ik met zware stem. 'Lijk ik op Guus Meeuwis?' Remon schaterde. 'Echt niet.'

We liepen naar de kantine. Daar stond Jet al op het podium, uitgedost in een witte jurk en knalrode lippenstift. 'Ik hou van jóóúú', schalde uit de speakers. Haar vriendje Reinier smolt.

Daarna was Remon aan de beurt. 'Ik heb de hele nacht liggen dromen...' De kantine stond op zijn kop en iedereen zong, sprong en klapte mee. De toon was gezet, de zenuwen verdwenen. 'Zullen we dit elke dag doen?' vroeg Jos. Kortom, de karaoke was geslaagd. En de stagiaires dus ook.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer