Nieuwe Mondriaan 'geschilderd' in Creil

Burgemeester Aucke van der Werff en voorzitter Ellen Boonen van het Tulpenfestival Noordoostpolder openden woensdag aan de Noordermeerweg in Creil een 6.000 vierkante meter groot 'Mondriaanschilderij' opgebouwd uit verschillende soorten tulpen.

Voor het kunstwerk werden door bloembollenbedrijf Van Meer uit Creil 350.000 bollen geplant in de primaire kleuren rood, geel en wit. De donkere vakken zijn ingekleurd met donkerpaarse exemplaren.

Door het koude weer zijn nog niet alle planten in volle bloei, op de dag van opening zo'n 35 procent. 'Maar het wordt heel mooi de komende twee weken', voorspelt bollenteler Jordi van Meer.

De kosten van dit project, zo'n 25.000 euro, zijn mede gefinancierd door de gemeente Noordoostpolder. Daarmee valt het Mondriaantulpenveld beduidend goedkoper uit dan bijvoorbeeld het werk Compositie No III van Piet Mondriaan dat in New York in 2015 voor ruim 44 miljoen euro werd geveild.

Promotie

Het Mondriaan tulpenveld dient ter promotie van het Profytodsd Tulpenfestival Noordoostpolder dat nog tot 7 mei duurt. De viering van 100 jaar De Stijl valt samen met het 75 jarig jubileum van de Noordoostpolder.

Om het allemaal goed te kunnen zien heeft de organisatie van het Tulpenfestival een 5 meter hoge uitkijktoren neergezet voor het publiek. Ook vanuit de auto is de 'Mondriaan' goed zichtbaar. Het kunstwerk ligt direct aan de bewegwijzerde Van Staveren Tulpenroute.

Pendeldienst

Ook is er een pendeldienst tussen het Tulpen Belevingsveld en het Mondriaanperceel aan de Noordermeerweg. Daarnaast zijn er tickets te boeken voor de Tulpenvliegroute met een helikopter om het extra goed te kunnen bekijken.

Tulpenteler Van Meer verwacht dat de komende dagen bijna alle planten volledig in bloei zullen staan. Over belangstelling heeft hij niet te klagen. 'Met Pasen was het al file rijden.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer