Drie jaar financiering voor Tuinbouwbattle

De Noord-Hollandse Tuinbouwbattle heeft voor de komende drie jaar de financiering geregeld.

Drie+jaar+financiering+voor+Tuinbouwbattle
© Noord-Hollandse Tuinbouwbattle

De Rabobanken West-Friesland en Kop van Noord-Holland, de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB), Puur Hoorn, het Sierteelt-Stimuleringsfonds en GreenPort NHN hebben hiervoor de middelen beschikbaar gesteld. Daarmee is de continuïteit voor de komende jaren gewaarborgd en kunnen jaarlijks ruim 25 basisscholen deelnemen aan het project.

Kinderen van basisscholen telen met een mobiele teeltinstallatie ruim 400 tulpenbollen tot bloem en verkopen de tulpen per bosje. De teeltinstallatie staat in het klaslokaal en een actueel onderwijsprogramma begeleidt de kinderen bij de teelt.

Bedrijfsbezoek

De kinderen krijgen daarbij ondersteuning van een expert en gaan ze op bedrijfsbezoek naar een tulpenteler uit de regio. Zo krijgen zij een eerste en volledige indruk van het werken in de agrarische sector.

Martijn Grosmann, projectleider van de AgriTech Campus is enthousiast: 'Primair bereiken we met de battlerondes ruim 750 kinderenmaar, maar tegelijk ook een veelvoud aan ouders, grootouders, familie en vrienden, door ons voorzichtig geschat op 3750 personen.'

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer