17.000 bezoekers plukken tulpen op De Dam

Zo'n 17.000 Nederlandse en buitenlandse bezoekers hebben tulpen geplukt op De Dam in Amsterdam.

'Het nieuwe snijtulpenseizoen is onder wereldwijde belangstelling van start gegaan', zegt Tulpen Promotie Nederland (TPN) dat zaterdag 21 januari voor het zesde jaar op rij de Nationale Tulpendag organiseerde.

Op De Dam stonden zaterdag 200.000 tulpen om door het publiek te worden geplukt. TPN-voorzitter Arjan Smit: 'Ook de belangstelling van binnen- en buitenlandse pers is groot en via social media waren tulpen een trending topic. Wij hadden ons geen betere start van het tulpenseizoen kunnen voorstellen.'

Het thema van Nationale Tulpendag was 'Dutch Design' en kwam tot uiting in het tuinontwerp van Floris Hovers. Op de derde zaterdag van januari wordt ieder jaar de start van een nieuw snijtulpenseizoen gevierd. Tot eind april, ongeveer honderd dagen lang, is de Hollandse tulp wereldwijd verkrijgbaar in meer dan duizend verschillende soorten.

Ook op andere locaties in Nederland werd Tulpendag gevierd. Honderden bloemisten en tuincentra organiseerden tulpenworkshops en -demonstraties. De Nationale Tulpendag bestaat sinds 2012.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer