Coalitie HOT rolt strategie landelijk uit

Coalitie Herstructurering en Ontwikkeling Tuinbouwsector (HOT) voert gesprekken met de provincie Noord-Holland, vertegenwoordigers van het glastuinbouwgebied Aalsmeer, de regio Horst en Maas én is met mastersessies actief in de Bommelerwaard.

De Coalitie HOT is recent in Bommelerwaard gestart met mastersessies, strategische maatwerksessies gericht op de ambities van bedrijven naar het jaar 2026.

De komende maanden worden deze sessies ook in het Westland, Oostland, Limburg en bij ondernemers die zich melden uit andere gebieden gehouden. Coalitie HOT acteert met een landelijke ambitie en gaat in 2017 verbindingen leggen naar diverse landelijke glastuinbouwgebieden.

Herstructurering

Deze landelijke uitrol van activiteiten is het vervolg op de opstartfase die Coalitie HOT in 2016 doormaakte sinds de start op 13 november 2015. Het doel van de samenwerking binnen coalitie HOT is een toekomstbestendige glastuinbouw door middel van herstructurering en ontwikkeling van de sector.

Naast de mastersessies gaat Coalitie HOT door met de fysieke herstructurering binnen de HOT Ontwikkelingsbedrijven, met de thema's Infrastructuur & Energie via het realiseren van geothermieprojecten en met het programma Onderneming2026.

Verduurzaming

Verder wordt voor zowel de glasgroente- als de sierteeltsector gewerkt aan een lange termijn ambitie 2026. De satelliet markt richt zich onder andere op de export van Nederlandse paprika's naar China.

Binnen de thema's Energie, Water en Gewasbescherming werkt Coalitie HOT aan verduurzaming. Diverse energieprojecten zijn in een stroomversnelling gekomen en zijn er financiën beschikbaar gesteld voor de grotere herstructuringsopgaven en energieprojecten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  40 %
 • Maandag
  24° / 15°
  40 %
Meer weer