Belchim+investeert+in+producent+groene+middelen
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Belchim investeert in producent groene middelen

Belgische middelenfabrikant Belchim Crop Protection heeft het Duitse gewasbeschermingsbedrijf Proagro overgenomen.

Proagro heeft een jaaromzet van 10 miljoen euro. Het bedrijf is vooral actief in gewasbescherming voor tuinbouwgewassen en verkoopt vooral biologische middelen.

De Belgische website Vilt.be meldt dat de overname past bij de groeiambitie van Belchim. De Belgische middelenfabrikant wil de komende vijf jaar doorgroeien van 450 miljoen euro omzet naar een omzet van 700 miljoen euro in 2021.

Consolidatiestap

Belchim maakte vorig jaar een grote consolidatiestap met de investering in 60 procent van het belang van het Canadese bedrijf Engage Agro. Daarmee behoort Belchim inmiddels tot de top vijf van gewasbeschermingsproducenten in Europa.

De investering van Belchim in biologische gewasbescherming is een bewuste keuze. Van de totale omzet is het aandeel groene middelen op dit moment zo'n 4 procent. Belchim verwacht dat dit met de verdere ontwikkeling van geïntegreerde teelten de komende jaren snel toeneemt.

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  20 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 10°
  20 %
Meer weer