Kamermotie over spuiten in ecologisch aandachtsgebied

Staatssecretaris Martijn van Dam moet zich inzetten voor de mogelijkheid gewasbeschermingsmiddelen te gebruiken in ecologische aandachtsgebieden. Dat staat in een motie die in de Tweede Kamer is ingediend door SGP, CDA en ChristenUnie.

Kamermotie+over+spuiten+in+ecologisch+aandachtsgebied
© Adinda Lodders

De drie fracties vragen aandacht voor de teelt van eiwitrijke gewassen en van vanggewassen ter bestrijding van aaltjes in ecologische aandachtsgebieden. In Brussel woedt een discussie over de vraag of daarin wel of niet gespoten mag worden.

Nederland verzet zich tot nu toe tegen het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen in deze teelten. Dat moet anders, vinden SGP, CDA en ChristenUnie. In hun motie roepen ze staatssecretaris Van Dam op om van koers te veranderen.

Mosterd na de maaltijd

De bewindsman voelt daar helemaal niets voor. Hij noemt de motie 'mosterd na de maaltijd'. Volgens hem zijn de kaarten in Brussel geschud. 'Deze motie is niet meer uitvoerbaar omdat de discussie hierover al is geweest.'

'Tot twee keer toe heb ik, ook met steun van deze Kamer, het verbod van de Europese Commissie gesteund. Het is niet mogelijk om daar nog op terug te komen', meent Van Dam. Hij ontraadt de motie waarover dinsdag wordt gestemd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  30° / 17°
  40 %
 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  22° / 14°
  20 %
Meer weer