Tarwenoteringen blijven onder druk staan

De tarwenoteringen op de wereldmarkt stonden ook afgelopen week nog onder druk vanwege de hoge wereldvoorraden en goede vooruitzichten voor de oogst van het seizoen 2017/2018.

Tarwenoteringen+blijven+onder+druk+staan
© Nieuwe Oogst

De tarwenoteringen worden gesteund door een stijging van de roebel ten opzichte van de dollar tot het hoogste niveau in 21 maanden en de schade (te kort aan neerslag) aan de wintertarwe in de VS lijkt dan toch meer dan analisten veronderstelden.

Omvangrijke regengebieden hebben echter geleid tot verbeterende omstandigheden in de belangrijkste staten van de VS (Kansas, Texas en Oklahoma).

Het onlangs verschenen rapport van USDA bevestigde in grote lijnen de verwachting van handelaren dat er minder zomertarwe wordt ingezaaid. Het totale areaal is met zo'n 8 procent gedaald tot een laagterecord van 18,6 miljoen hectare.

Ofschoon voor India nog steeds een recordoogst wordt verwacht (tot 98 miljoen ton), nemen de zorgen vanwege de aanhoudende hoge temperaturen toe.

Europa

Uit het Weekbericht Granen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) blijkt verder dat er weinig beweging is wat betreft de noteringen in Duitsland en aantrekkende noteringen voor maaltarwe en gerst in Frankrijk.

De oogstverwachting voor tarwe voor het seizoen 2017/2018 is neerwaarts bijgesteld tot 142,2 miljoen ton, hetgeen echter nog altijd 6 procent meer is dan in het seizoen 2016/2017.

De termijnnotering Parijs maaltarwe, levering mei 2017 steeg iets met 0,25 euro per ton tot 164 euro bij een septembernotering van 168,75 euro.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer