LTO tevreden over Gelders debat

Goede inhoudelijke gesprekken in een prima sfeer. Dat zegt voorzitter Ben Haarman van regio Oost van LTO Noord over het Gelders debat dat deze week plaatsvond in Barneveld.

Provinciale Staten organiseren een paar keer per jaar zo'n debat. Deze keer discussieerden boeren, burgers en buitenlui over de toekomst van het Gelderse platteland. Dat gebeurde aan de hand van stellingen.
Voorafgaand aan het Gelders debat gingen Statenleden samen met studenten van het Groenhorst in Barneveld op werkbezoek bij een veehouderijbedrijf.

Verdienmodel

Voor Haarman sprongen er een paar kwesties uit. 'Er werden kritische kanttekeningen geplaatst bij de steeds groter wordende agrarische bedrijven. Een aanwezige jongere kon goed uitleggen dat de groei van bedrijven alles te maken heeft met het verdienmodel in de landbouw. Veel boeren moeten gedwongen uitbreiden omdat ze anders het hoofd niet boven water kunnen houden.'

Fijnstof

Ook was er een pittige discussie over de reductie van fijnstof uit de intensieve veehouderij. 'Maar het waren goede debatten en de sfeer was zeker niet anti-landbouw', aldus Haarman.

Over één conclusie waren de aanwezigen het eens: de stad leeft van het platteland, maar andersom geldt evenzeer. Het platteland heeft de stad ook nodig.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 2°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer