Provincie ontvangt 133 ideeën voor vitaal Gelders platteland

Ruim tweehonderd deelnemers bespraken vorige week tijdens een bijeenkomst voor een Agenda Vitaal Platteland voorstellen en ideeën om te komen tot een blijvend gezond Gelders platteland.

Provincie+ontvangt+133+idee%C3%ABn+voor+vitaal+Gelders+platteland
© William Hoogteyling

Daarbij kwamen 133 ideeën op tafel. De provincie Gelderland wil zich hard maken om goede initiatieven verder te brengen. Daartoe dienen in april de eerste voorstellen klaar voor uitvoering te zijn, zodat ze in juni 2017 met Provinciale Staten kunnen worden besproken.

Tijdens de bijeenkomst werd aan verschillende tafels gesproken over mogelijke kansen en oplossingen over thema's als korte voedselketens, natuurinclusief ondernemen, vrijkomende agrarische bebouwing, eerlijke verdeling in de ketens, veehouderij en gezondheid, mestverwerking, en voedselbeleid.

Voorstellen

Verder was er een tafel waar overige ideeën werden besproken. Tijdens de bijeenkomst werden al dertig initiatieven ingediend. Het gaat om voorstellen voor natuurinclusief ondernemen op landgoederen waar zowel verdiend kan worden aan landbouw als ook aan natuur.

Maar ook om mestverwerkingsvoorstellen, stalmaatregelen, professionalisering van korte voorzieningsketens, betrekken van het onderwijs, aanpassen van decentrale regelgeving, introductie van nieuwe gewassen, technische innovaties en voorstellen om burgers en boeren meer te verbinden.

Agenda Vitaal Platteland

De komende tijd benadert de provincie de personen die hun plannen hebben ingediend om samen deze voorstellen verder uit te werken. De bedoeling is om goede, gedragen initiatieven op te nemen op de Agenda Vitaal Platteland en die in juni 2017 aan Provinciale Staten aan te bieden.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer