'Gemeente meegekregen voor ons verbouwingsplan'

Geert Megens kwam in 2015 met zijn partner naar Baak. Ze kochten er een oude school en de bijbehorende schoolmeesterswoning. Ook stonden er op het erf nog een paar varkensschuren. De school zelf, daterend uit 1864, is eveneens in gebruik geweest als varkensstal. Inmiddels is de verbouwing van school en woning in volle gang.

%27Gemeente+meegekregen+voor+ons+verbouwingsplan%27
© Jan Van Den Brink Fotografie

'Het pand was van de woningbouwvereniging, die niet wist wat ermee te doen. Wij zagen er wel wat in en hebben de gemeente meegekregen voor onze plannen', zegt Megens. Daarvoor veranderde de bestemming van het complex van agrarisch naar recreatief.

'We maken van de school een woning voor onszelf. Dat gaat er heel bijzonder uitzien, een beetje industrieel. De woning wordt een bed and breakfast.'

Asbest

De stallen op het erf mochten niet allemaal blijven staan. Ze zijn voor een deel gesloopt, op eigen kosten. Van de andere stallen is het asbest verwijderd. Ze zijn vervangen door zonnepanelen. Daarvoor deed Megens een beroep op de subsidieregeling 'Asbest eraf, zonnepanelen erop'.

De woning gaat er heel bijzonder uitzien, een beetje industrieel

Geert Megens, Baak

Wat Megens met de schuren gaat doen, weet hij nog niet. 'We gaan eerst kijken hoe het gaat met de bed and breakfast. Als die goed loopt, maken we ook daar gastenkamers.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
 • Vrijdag
  32° / 17°
  0 %
Meer weer