Drie teams strijden om Overijsselse boerderij

Drie teams mogen hun ideeën voor herbestemming van een leegstaande boerderij in Stegeren verder uitwerken. Ze hadden het meest innovatieve idee tijdens VAB-athon, de ideeënmarathon voor vrijkomende agrarische bebouwing van provincie Overijssel.

Drie+teams+strijden+om+Overijsselse+boerderij
© Bert Kamp

Vorige week brachten vijftig teams een pitch uit met het leukste idee voor de te vergeven boerderij aan de Spijkerweg. De finale is op 17 mei. De winnaar krijgt twee jaar de boerderij tot zijn of haar beschikking om het idee verder uit te werken.

De drie teams die meedoen in de finale zijn Aquaponics, De Groene IJsselvallei en De Kiem. Aquaponics is het enige agro- en foodinitiatief. De initiatiefnemers experimenteren nu al op kleine schaal met de combinatie van een vis- en groentekwekerij in één. Ze zien de boerderij in Stegeren als een mooie kans om dit verder te professionaliseren.

Educatief project

De Groene IJsselvallei wil een educatief project starten, waarin het leven en werken op de boerderij tweehonderd jaar geleden centraal staat. De Kiem stelt een maatschappelijk concept voor waarin jong en oud met en van elkaar leren.

De invulling voor de boerderij staat vrij, maar moet wel passen bij het landschap en de geschiedenis van de omgeving. Volgens provincie Overijssel zijn nieuwe functies voor boerderijen hard nodig.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    11° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer