Epke Zonderland stuurt koeien de wei in

Op de eerste lentedag van het jaar opende turner Epke Zonderland de deuren van de stal. Daardoor konden de koeien van Richard Korrel uit Oudekerk aan de Amstel dit jaar voor het eerst weer naar buiten.

'Ik mocht de staldeuren openen zodat de koeien de eerste lentedag weer naar buiten konden', vertelt Zonderland. 'Ze hadden aan het begin wel een beetje twijfel, ik weet niet of het door de mensen kwam of het weer, maar uiteindelijk ginden ze met veel springwerk de wei in.'

'Aan het begin was er weinig interesse', laat boer Korrel weten. 'De eerste moest wel even over de drempel heen voor de rest erachter aan kwam.' De dag werd georganiseerd door Friesland Campina.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 12°
  40 %
 • Dinsdag
  19° / 13°
  70 %
 • Woensdag
  17° / 11°
  60 %
Meer weer