Koeien lopen al buiten bij Praktijkcentrum Aeres

De koeien lopen buiten bij het Praktijkcentrum van de Aeres Hogeschool in Dronten. De dieren gingen vorige week voor het eerst naar buiten.

'Wat we zien is dat het gras al aan het groeien is', vertelt bedrijfsboer Catrinus Veninga van het praktijkcentrum. 'Door vroeg te beginnen met voorweiden creëren we groeitrappen, zodat we een succesvol weideseizoen kunnen krijgen.'

'We weiden de koeien volgens het stripweidesysteem', vervolgt Veninga zijn verhaal. 'Dat betekent dat ze een paar keer per dag een stuk vers gras krijgen. Alle koeien kalveren in het voorjaar af. Daarmee proberen we de lactatiecurve synchroon te laten lopen met de grasgroei.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
 • Vrijdag
  31° / 17°
  0 %
Meer weer