Toenemend+aanbod+drukt+maisnoteringen
Nieuws
© Persbureau Noordoost

Toenemend aanbod drukt maisnoteringen

Positieve oogstverwachtingen zorgen volgens analisten voor een overwegend negatief sentiment op de maismarkt.

Op de Matif in Parijs daalde de termijnnotering voor korrelmais op levering in juni afgelopen twee weken van 177 euro naar 170 euro per ton. De laatste dagen is sprake van een enig herstel met een voorlopige slotnotering van 171,75 euro per ton.

RVO schrijft in het weekbericht granen dat de lagere noteringen voor mais het gevolg zijn van de positieve oogstprognoses in vooral Zuid-Amerika. Daardoor komt er in de loop van dit jaar naar verwachting meer aanbod beschikbaar voor de exportmarkt.

Aankoop door China

Volgens RVO hebben geruchten over de aankoop door China van grote hoeveelheden mais het negatieve sentiment nog niet kunnen keren. Het geringe herstel van de prijzen kan wel gebaseerd op een hogere productie van ethanol. Verder werd ook bekend dat Kenia zo'n 450.000 ton mais gaat afnemen van Oekraïne.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  20° / 15°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
Meer weer