Aa+en+Maas+wijst+alle+waterclaims+af
Nieuws
© zlto

Aa en Maas wijst alle waterclaims af

Bijna alle mensen die een schadeclaim bij waterschap Aa en Maas hebben ingediend naar aanleiding van de aanhoudende piekbuien in mei en juni vorig jaar, hebben bericht ontvangen.

Volgens de juridische afdeling van ZLTO zijn alle claims van boeren en tuinders die bekend zijn bij de organisatie afgewezen.

'Waar de schadeclaims zijn afgewezen, is de reden dat het waterschap niet aansprakelijk is, omdat de claims niet voldoen aan de normen die onder meer door de provincie zijn vastgesteld', aldus een woordvoerder van waterschap Aa en Maas. Wat die normen zijn, is niet duidelijk.

In beroep

Een aantal gedupeerden gaat in beroep en stelt het waterschap aansprakelijk voor een onrechtmatige daad. Zij vinden dat het waterschap verwijtbare fouten heeft gemaakt. Anderen dienen een nieuw verzoek in tot schadevergoeding. Zij maken aanspraak op een deel van de vergoeding, omdat zij van mening zijn dat het risico niet geheel voor hun rekening kan worden gehouden.

Waterschap Aa en Maas heeft in 2016 1,1 miljoen euro vrijgemaakt voor afhandeling van schades. Eenzelfde bedrag is gereserveerd om maatregelen te nemen die moeten voorkomen dat noodweer opnieuw schade veroorzaakt.

Inloopavond

Op donderdag 23 maart is er een inloopavond over de wateroverlast van vorig voorjaar op het regiokantoor van het waterschap in Cuijk.

Weer

 • Maandag
  6° / -3°
  20 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  20 %
 • Woensdag
  7° / 3°
  10 %
Meer weer