GroentenFruit Huis tegen wietteelt in kas

GroentenFruit Huis vindt het onwenselijk om wietteelt te combineren met de productie van groenten en fruit in één en dezelfde productieomgeving.

Dat zegt de organisatie in reactie op het besluit van de Tweede Kamer om wietteelt in Nederland te legaliseren. Verdere besluitvorming door de Eerste Kamer zal uitwijzen of dit ook realiteit wordt.

GroentenFruit Huis dringt er bij het ministerie van Economische Zaken op aan hun standpunt op te nemen in het vergunningstelsel.

Associatie

'De associatie van de teelt van een grondstof voor drugs in dezelfde kassen waarin groenten en fruit worden geproduceerd is ongewenst', aldus Richard Schouten, directeur GroentenFruit Huis.

'Consumenten en ook retailers, nationaal en internationaal, zullen grote bezwaren hebben bij het idee dat de teelt van gezonde groenten en fruit in dezelfde omgeving plaats vindt waar wiet kan worden geteeld.'

Verbod

Op dit moment is het lastig voor de sector om een verbod af te dwingen voor de teelt van wiet tussen gewassen voor consumptie.

GroentenFruit Huis zal via een brief aan staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken aandringen om de combinatie van wietteelt en voedingstuinbouw op dezelfde locatie te verbieden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
 • Zondag
  20° / 14°
  50 %
 • Maandag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer