Valentijnsdag+verdubbelt+aanvoer+FloraHolland
Nieuws
© FloraHolland

Valentijnsdag verdubbelt aanvoer FloraHolland

De aanvoer bij bloemenveiling Royal FloraHolland was in de week voor Valentijn twee keer zo groot als in een normale week.

De bloemenveiling verhandelde vorige week ruim 300 miljoen bloemen en ruim 20 miljoen planten. De weekomzet kwam uit op zo'n 140 miljoen euro. De week voor Valentijnsdag is voor de internationale bloemensector een van de drukste weken van het jaar.

Rozen, tulpen en chrysanten met een rode tint zijn in deze periode veruit het populairst, maar ook pasteltinten verkopen in het voorjaar goed.

Rozen

Via FloraHolland gingen in week 6 zo'n 100 miljoen rozen, 120 miljoen tulpen en 23 miljoen chrysanten in andere handen over. De vraag voor Valentijn naar andere soorten bloemen zoals gerbera's, lelies en alstroemeria was eveneens hoger dan gebruikelijk.

Ook planten zijn geliefde Valentijnsgeschenken. De afgelopen week werden zo'n 3,5 miljoen orchideeën, 1,5 miljoen potrozen en 500.000 anthuriums verkocht.

Export

Het merendeel van de verhandelde bloemen gaat naar landen in West-Europa. Vooral in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk grijpen Valentijn aan om hun dierbaren een bos bloemen te geven. In Nederland en Duitsland is een gemengd boeket een gebruikelijk cadeau. Britten en Fransen kiezen daarentegen vaker voor een bos rozen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 7°
  20 %
Meer weer