Gelderse+asbestsanering+gaat+te+traag
Nieuws
© Harry Tielman

Gelderse asbestsanering gaat te traag

LTO Noord maakt zich zorgen over de Gelderse aanpak van de sanering van asbestdaken. Daarom wil de belangenorganisatie graag in overleg met provincie Gelderland om te kijken naar mogelijkheden om de sanering te versnellen.

De Statencommissie Ruimtelijke Ordening, Landelijk gebied en Wonen praat woensdag over het voorstel van Gedeputeerde Staten om in te zetten op de versnelling van de sanering van asbestdaken door activering en ondersteuning van partners.

LTO Noord heeft twijfels bij de beoogde aanpak en vraagt zich af of dit ondernemers gaat helpen om te starten met asbestsanering, terwijl de hoge kosten alleen nog worden verlaagd door een kleine rijkssubsidie. 'Is de prikkel wel groot genoeg of zijn er mogelijkheden om de kosten voor de ondernemer naar beneden te brengen?', vraagt de organisatie zich af in een brief aan de Statenleden.

Gezondheid

LTO Noord onderschrijft het belang van de snelle sanering van asbestdaken. Voor de gezondheid van zowel de ondernemers zelf als de volksgezondheid is het van groot belang om zo snel mogelijk asbest te saneren.

Daarom ontwikkelt de organisatie ook zelf nieuwe ideeën om ondernemers over de streep te trekken om direct te beginnen met asbestsanering en niet langer te wachten. Dat gebeurt door het inzetten van zowel collectieve asbesttrajecten als ook door begeleiding op individueel niveau.

Gesprek

Maar asbestsanering gaat alleen lukken als ondernemers, bedrijfsleven en overheid gezamenlijk verantwoordelijkheid nemen en deze niet alleen bij de dakeigenaar laten liggen. Vandaar dat LTO Noord nu aandringt op een gesprek met de provincie over asbestsanering.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  6° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  9° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  10 %
Meer weer