Toch campers bij tuinders Almere Buitenvaart

Gemeente Almere wil het stallen van campers in tuinbouwlocatie Buitenvaart in Almere Buiten alsnog mogelijk maken. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad.

Toch+campers+bij+tuinders+Almere+Buitenvaart
© Marijn de Wijs

Almere komt daarmee terug op de beslissing in 2012 om het stallen van campers en motorboten in het tuinbouwgebied juist te verbieden. Dat was nodig omdat de brandstoffen in de voer- en vaartuigen brandgevaar konden opleveren. Wel werd voor 8 hectare aan reguliere stallingsruimte voor caravans in kassen toegestaan.

Eén tuinder ging bij de Raad van State in beroep tegen de beperking. Deze werd in het ongelijk gesteld. Volgens wethouder Mark Pol is het besluit in 2012 niet helder geformuleerd. Hij zegt dat hij de tuinders uiteindelijk toch tegemoet wil komen.

Verbreding

Voorzitter Hans Goudriaan van LTO Noord Glaskracht afdeling Almere is niet gelukkig met de gang van zaken. 'We willen verbreding in het gebied zonder dat het naburige bedrijven in de weg zit. Caravanstallingen zijn geen tijdelijke voorzieningen. Als de buurman wil uitbreiden, kan dat niet.'

Goudriaan hoopt dat de gemeenteraad nu een duidelijk standpunt inneemt. 'We zitten er als LTO Glaskracht bovenop.'

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer